Hypotéky

Nízka úroková sadzba na hypotéke v dobe vysokých úrokov

Začal druhý kvartál roku 2023 a vy ste si spomenuli, že vám tento alebo budúci rok končí fixácia úrokovej sadzby na hypotéke. Čo treba spraviť už dnes, aby ste si zabezpečili nižšiu úrokovú sadzbu oproti sadzbe, ktorú vám banka ponúkne napríklad o 12 mesiacov?

Aby ste sa vyhli hrozbe vysokého úroku pri fixácii vášho existujúceho úveru, je potrebné vedieť, že úroky budú v nasledujúcom období mierne rásť.

Ak máte dnes hypotéku, ktorej končí fixácia úrokovej sadzby o 12 mesiacov, tak môžeme takmer s istotou povedať, že vaša nová úroková sadzba bude okolo 5-6% pri fixácii na 5 rokov.

Je tu však spôsob, ako si zafixovať dnešné úrokové sadzby tak, aby ste ich mohli využiť v prípade, že vám banka ponúkne príliš vysoký úrok.

Dve z bánk na Slovensku (ČSOB a UniCredit Bank) poskytujú hypotéku s dobou čerpania maximálne o 12 mesiacov. To znamená, že si dnes dáte schváliť hypotéku s tým, že ak vám vaša materská banka neposkytne výhodnejšiu ponuku pri skončení fixácie, tak si jednoducho prenesiete úver do banky s výhodnejšou ponukou, ktorú ste získali pred rokom.

Je tu jedno ALE!

Ak budete mať takto predschválenú hypotéku v ČSOB banke a vaša banka by vám poskytla lepší úrok, jednoducho od tejto žiadosti bez poplatku odstúpite. Naopak, v UniCredit Bank vám bude účtovaná pokuta vo výške 500€.

Preto vždy odporúčame najprv skúsiť ČSOB banku, ktorá je ale prísnejšia na bonitu klienta.
Ak by ste sa chceli pred samotným riešením takéhoto procesu poradiť, neváhajte nás kontaktovať.

Budovať kariéru v oblasti financií ma napĺňa, pretože, to, čo som sa naučil viem odovzdať novým šikovným spolupracovníkom a jediné takto vieme pomáhať klientom naprieč celým Slovenskom. Pri spolupráci s klientom to má byť o zážitku, kde mu komplexne pomôžeme nastaviť jeho manažment osobných financií. Za najdôležitejšie považujem sa neustále zlepšovať budovať zo seba hodnotnú, čestnú osobu a ísť príkladom v tom, že aj na Slovensku môžu vyrastať šikovní podnikatelia a odborní sprostredkovatelia.

Napíšte mi správu

Chcem byť informovaný

Pravidelný newsletter s najnovšími správami z oblasti hypoték, sporenia, dôchodkového sporenia, ...

Súvisiace články

Hypotéky

Budem „nanovo“ platiť úroky, ak si refinancujem hypotéku?

Samuel Kopalko

Samuel Kopalko 11.04.2023

Hypotéky

Nízka úroková sadzba na hypotéke v dobe vysokých úrokov

Samuel Kopalko

Samuel Kopalko 10.04.2023

Poistenie

Prečo sa neoplatí uzatvárať investičné životné poistenie?

Samuel Kopalko

Samuel Kopalko 13.02.2023